EINDHOVEN - PSV heeft een tegenvallende eerste seizoenshelft zaterdag afgesloten met een gelijkspel (0-0) tegen FC Twente.

Het was in Eindhoven het maximale resultaat voor de kampioen, die de gehele tweede helft onder druk stond.

PSV was aanvankelijk gevaarlijk door zijn snelheid, FC Twente via de combinatie. Zo ontspon zich een botsing tussen twee speelstijlen. Twente misschien 'voetballend' iets beter, PSV wat doelgerichter.

Het leidde aan beide kanten in het eerste deel tot goede kansen. Jérémie Bréchet en Balaz Dzsudzsak raakten voor PSV de lat, de eerste met een kopbal, de tweede uit een vrije trap. Voor FC Twente schoot Marko Arnautovic tegen de paal, na een fraaie aanval die liep via Blaise N'Kufo en Kenneth Perez.

Vertrouwen

FC Twente speelde met vertrouwen, na vijf opeenvolgende zeges in de competitie. Problemen had de nummer drie wel. Achterin ontbraken met de Braziliaanse reus Douglas (meniscus) en back Ronnie Stam (hamstring) twee vaste krachten.

PSV miste zijn Zuid-Amerikanen Carlos Salcido en Edison Mendez. De eerste nog net niet voldoende hersteld van een blessure, de tweede is om persoonlijke reden met permissie in zijn vaderland.

Lazovic

Coach Huub Stevens van de Eindhovenaren stelde het elftal op, dat vorige week Feyenoord (1-0) bedwong. Dat betekende veel jong, aanvallend talent achter de spits Danko Lazovic. Juist daar lijkt de kracht, en de toekomst, van PSV te liggen.

Bij FC Twente kwam de dreiging vaak van de flanken, van Eljero Elia en Arnautovic. Beiden staan bij grote clubs in de belangstelling. Mogelijk vertrekt Elia in de winterstop naar Ajax, al wil het Enschedese management daar vooralsnog niets van weten.

In de tweede helft domineerde FC Twente. Het team van coach Steve McClaren was wat balvaster, rustiger. PSV kreeg er niet echt grip op. In het strafschopgebied waren de Enschedeërs echter net niet krachtdadig genoeg om voor het eerst in 25 jaar te winnen bij PSV.

 

PSV - FC Twente