ROTTERDAM - Tjerk Bogtstra gaat vanaf het nieuwe jaar tennisser Raemon Sluiter trainen. De oud-Daviscupcaptain bevestigde dat zaterdag. Sluiter maakte eind november bekend dat hij na bijna een jaar afwezigheid terug wil keren op het hoogste niveau.

Bogtstra zal de eerste maanden de 30-jarige Sluiter intensief bijstaan. ''Raemon heeft een trainingsachterstand en zal de eerste maanden hard moeten werken om die goed te maken. Ik zal hem dagelijks begeleiden'', aldus Bogtstra, die tijd over heeft nadat zijn pupil Martin Verkerk begin deze maand afscheid nam van het toptennis.

''Ik zal samen met Raemon een trainingsprogramma opstellen. Toernooien zijn voorlopig nog niet aan de orde. Ik vermoed dat hij in april zijn opwachting kan maken in wedstrijden. Dat kan in een future zijn, maar mogelijk krijgt hij wat wildcards los van challengers.''

Sluiter tenniste zijn laatste ATP-toernooi in februari 2008 in zijn geboortestad Rotterdam. Hij kent Bogtstra goed, Sluiter speelde jaren onder zijn leiding in het Nederlandse Daviscupteam.