EINDHOVEN - PSV treedt zaterdag met een volledig fitte selectie aan tegen FC Twente. Carlos Salcido en Danko Lazovic zijn tijdig hersteld van lichte blessures om te kunnen meedoen.

Bij PSV ontbreekt daardoor alleen Edison Mendez. Hij heeft van trainer Huub Stevens toestemming gekregen de feestdagen bij zijn familie in Zuid-Amerika door te brengen.

De landskampioen heeft vier punten minder dan de Tukkers, die op de derde plaats staan en dit seizoen pas drie duels verloren. Stevens verwacht dat FC Twente niet naar Eindhoven komt om zich in te graven.

''Ik denk dat zij toch hun voetbal proberen te spelen. Het zal een andere wedstrijd worden dan tegen Feyenoord. FC Twente speelt compact, met pressing naar voren. We willen de punten hier houden, want die hebben we heel hard nodig'', aldus de oefenmeester van PSV.

Testcase

FC Twente won de laatste vijf competitiewedstrijden. Trainer Steve McClaren hoopt dat zijn ploeg het succesvolle jaar 2008 met een goed gevoel afsluit. ''De wedstrijd tegen PSV wordt voor ons een belangrijke testcase'', aldus de Brit.

''Nu we in de eredivisie op deze positie staan, krijg je als ploeg alleen maar grote wedstrijden. Wij jagen, maar er wordt ook op ons gejaagd. Iedereen wil van FC Twente winnen. Daar zullen we mee moeten leren omgaan.''

Net als Stevens heeft McClaren een volledig fitte selectie tot zijn beschikking in het Philips Stadion.