MADRID - Klaas-Jan Huntelaar mag dit seizoen mogelijk geen Europees voetbal meer spelen. Zijn nieuwe werkgever Real Madrid zal voor de Champions League een keuze moeten maken tussen de Nederlander en de andere winterstopaankoop, Lassana Diarra.

De Spaanse club mag voor de rest van het seizoen slechts één van de twee aanmelden voor het Europese toernooi, omdat beiden dit seizoen al uitkwamen in de UEFA Cup. Dat meldt de Europese voetbalbond op de website.

Real nam Huntelaar over van Ajax. De Franse international Diarra kwam over van het Engelse Portsmouth. Volgens de Spaanse krant Marca gingen de Koninklijken er ten onrechte van uit dat beide spelers inzetbaar zijn in de Champions League.

''Reals flater in de Champions League. Dit is geen 1 aprilgrap, maar prutswerk'', kopte de krant vrijdag. De Spaanse club reageerde dezelfde dag nog met een bericht waarin de directie stelt wel degelijk op de hoogte te zijn van het feit dat een van hun aankopen mogelijk niet speelgerechtigd is voor de Champions League.

Juristen

''Maar onze juristen denken dat er ook een andere interpretatie mogelijk is van de reglementen, omdat er sprake is van twee verschillende competities, de Champions League en de UEFA Cup.'' De Spanjaarden gaan de UEFA binnenkort aanschrijven over hun standpunt.

Afgezien daarvan benadrukte Real dat de aankopen zijn gedaan met het oog op de toekomst. ''Nieuwe spelers aantrekken alleen voor de aanstaande knock-outronden van de Champions League is een onderschatting van de huidige selectie. Bovendien is het Spaanse landskampioenschap ook heel belangrijk voor ons.''

Real treft eind februari Liverpool in de achtste finales Liverpool. van de Champions League. Voor eind januari moet de Spaanse kampioen of Huntelaar of Diarra opgeven.