ROME - De Italiaanse wielrenner Leonardo Piepoli heeft toegegeven dat hij tijdens de Ronde van Frankrijk dope heeft gebruikt.

De oud-renner van Saunier Duval bekende in de Italiaanse krant Gazzetta Dello Sport dat hij een fout had gemaakt. ''Ik moet boeten'', aldus de 37-jarige Piepoli, die al een schorsing van twee jaar tegen zich hoorde eisen.

Piepoli verklaarde niet in beroep te zullen gaan tegen een straf: ''In een moeilijke periode heb ik het advies van de verkeerde mensen gevolgd.

Straf

Maar ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn fout. Ik zal mijn straf aanvaarden. Piepoli werd dit jaar tijdens de Tour door zijn ploeg uit koers gehaald wegens het overtreden van de ethische regels.

Het Franse antidopingbureau AFLD toonde later aan dat de Italiaan de epovariant CERA had gebruikt.

Onschuldig

Piepoli had tot nu volgehouden onschuldig te zijn. Zijn voormalig ploeggenoot Riccardo Ricco, zeer succesvol in de Tour van dit jaar, werd eerder voor hetzelfde vergrijp voor twee jaar geschorst.

Hij bekende en stapte naar het internationaal sporttribunaal CAS in de hoop strafvermindering te krijgen.

Etappe

Saunier Duval presteerde goed in de afgelopen Tour. Piepoli won de tiende etappe naar Hautacam en Ricco won zelfs twee bergritten en droeg de bergtrui.

Tijdens de Tour werd hij door gendarmes meegenomen voor verhoor. De ploeg Saunier Duval vertrok daarna uit de ronde.

Leverancier

Ricco noemde inmiddels de naam van dokter Carlo Santuccione als leverancier. Piepoli bekende alleen dat hij zich het verboden product zelf toediende en zal geen nieuwe namen noemen.

''Dat heeft ook geen zin. Het gaat toch om mensen die allemaal al vervolgd worden.''