LONDEN - Vincent van der Voort heeft het contingent Nederlanders in de tweede ronde van het WK darts in Londen (PDC) op zes gebracht. De vorige week 33 jaar geworden speler uit Purmerend schaarde zich dinsdagavond laat bij de beste 32 in Alexandra Palace.

Hij versloeg de Hongaarse debutant Nandor Bezzeg, winnaar van het Oost-Europese kwalificatietoernooi in Praag, zonder al te veel moeite met 3-0 (3-2 3-1 3-0).

Jan van der Rassel bereikte eerder op de dag de tweede ronde ten koste van Kirk Shepherd, de verliezend finalist van vorig jaar. De 44-jarige speler uit Hoogerheide, die als een van de eerste Nederlanders eind 2003 al voor de profbond PDC koos, versloeg de jonge Engelsman met 3-2.

Klaasen

Zondag na het kerstreces is Jelle Klaasen zijn volgende opponent, zodat er in elk geval een Nederlander de derde ronde haalt. Raymond van Barneveld, Co Stompé en Michael van Gerwen zijn daarvoor de andere kandidaten, naast Van der Voort.

Remco van Eijden werd, in navolging van PDC-veteraan Roland Scholten, uitgeschakeld. De qualifier, die voorkwam dat de Russin Anastasia Dobromislova als eerste vrouw het mannenbolwerk binnendrong, verloor nipt met 2-3 van de geroutineerde Engelsman Tony Eccles.

Van Eijden maakte een achterstand van 2-0 in sets goed. Zijn scores hielden over de gehele partij genomen gelijke tred met zijn tegenstander en ook in het gooien van de dubbels toonde hij zich even bedreven. Bovendien noteerde de 31-jarige Zaandammer driemaal een 180, tegen Eccles maar een keer.