AMSTERDAM - Cesc Fabregas staat ongeveer vier maanden langs de kant met een blessure. De 21-jarige middenvelder van Arsenal, tevens aanvoerder, scheurde zondag in de topper tegen Liverpool (1-1) de band van zijn rechterknie.

Dat heeft Arsène Wenger dinsdag bekendgemaakt. De trainer hoopt de blessure van zijn sterspeler met de huidige selectie te kunnen opvangen, maar overweegt in de winterstop een nieuwe aankoop te doen.

De blessure van de Spanjaard is de zoveelste tegenslag voor Arsenal. Dit seizoen moet de club uit Londen het al stellen zonder Tomas Rosicky, die al maanden is uitgeschakeld met een hamstringblessure.

Lastig

Ook Theo Walcott (schouder) en Eduardo da Silva (enkel) zijn al lange tijd uit de roulatie. Verder raakte de club in de zomer belangrijke spelers als Mathieu Flamini en Alexander Hleb kwijt aan respectievelijk AC Milan en FC Barcelona.

In de strijd om de titel wordt het voor Arsenal steeds lastiger om aan te haken. Na achttien duels in de Premier League staat de ploeg op een vijfde plaats, acht punten achter koploper Liverpool.