AMSTERDAM - Chelsea heeft maandag voor het eerst punten laten liggen in een uitwedstrijd. Na acht uitoverwinningen op rij in de Premier League werd in Liverpool in een onaantrekkelijk duel met 0-0 gelijkgespeeld tegen Everton.

De thuisploeg speelde bijna een uur met een man meer en ging nog bijna met de punten aan de haal. Een laat doelpunt van Steven Pienaar werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Chelsea was in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Everton verdedigde compact en deed weinig pogingen om een goede aanval op te zetten.

Het enige wapenfeit van de thuisploeg was een afstandsschotje van aanvoerder Phil Neville, dat Chelsea-doelman Petr Cech van mijlenver aan zag komen.

John Terry

Tien minuten voor rust dupeerde John Terry zijn teamgenoten. De captain van de Londenaren zette op het middenveld een tackle op Leon Osman in met gestrekt been op kniehoogte en mocht de kleedkamer opzoeken. Everton kwam hierna iets beter in de wedstrijd, maar werd nooit echt gevaarlijk.

Ook na de thee bleef de wedstrijd van een bedenkelijk niveau. Everton wilde niet en de ploeg van Luiz Felipe Scolari oogde onmachtig, waardoor de toeschouwers niet aan hun trekken kwamen.

Het hoogtepunt van de wedstrijd liet vijfentachtig minuten op zich wachten. In de scrimmage liet Cech de bal glippen. De Tsjechische sluitpost hield de bal op de doellijn tegen, waarna Pienaar, die uit buitenspelpositie vertrok, de bal uit Cech's handen in het doel werkte.

Fellaini

Everton-middenvelder Marouane Fellaini heeft met zijn afrokapsel voor een ware hype gezorgd bij zijn club. Op de tribunes zijn inmiddels diverse pruiken gesignaleerd.