ZEIST - De Graafschap zal het vijf wedstrijden zonder verdediger Joost Volmer moeten doen. De KNVB schorste hem maandag voor zes duels, waarvan een voorwaardelijk.

De speler kreeg zondag in het duel met Ajax rood van scheidsrechter Jan Wegereef wegens het uitdelen van een elleboogstoot.

Volmer kwam tegen Ajax net terug van een schorsing. Hij kreeg eerder rood in de wedstrijd tegen Sparta, toen hij een tegenstander onbesuisd tegen de grond trapte.

Trainer

Trainer Henk van Stee kondigde zondag al een gesprek met Volmer aan. De oefenmeester begreep niets van het gedrag van zijn verdediger, die met het schaamrood op de kaken het veld verliet.

Volmer besloot maandag zijn aanvoerdersband in te leveren. ''Ik heb een voorbeeldfunctie voor de groep en voor De Graafschap in het algemeen. Na het terugzien van de beelden van mijn domme overtreding ben ik erg geschrokken en heb ik besloten mijn aanvoerdersband in te leveren. Deze actie valt niet goed te praten.

Excuses

Ik doe dit soort overtredingen normaal nooit en besef dat ik mijn teamgenoten en de club heb gedupeerd. Ik heb ze dan ook mijn excuses aangeboden'', verklaarde de verdediger maandag op de website van de club.

Volmer, die akkoord ging met het schikkingsvoorstel van zes duels schorsing waarvan een voorwaardelijk, kreeg van De Graaschap een boete. Dat bedrag wordt aan een goed doel overgemaakt.