LA MANGA - Eric Gerets blijft hoofdcoach van PSV. De Belgische oud-international is met voorzitter Harry van Raaij in het trainingskamp in het Spaanse La Manga een contract voor onbepaalde tijd overeengekomen. Gerets is en blijft derhalve ook na dit seizoen eindverantwoordelijk voor de voetbalprestaties van PSV.

De positie van Gerets stond eind vorig jaar ter discussie binnen de spelersgroep. In een peiling van aanvoerder Mark van Bommel lieten acht spelers weten dat ze weinig of geen vertrouwen meer hadden in de voormalige verdediger. Het bestuur van PSV hechtte evenwel niet veel waarde aan de uitkomst van die interne rondvraag.

"Gerets presteert met twee landstitels in 2,5 jaar geweldig", zei Van Raaij in het NOS Studio Sport-Journaal. "Europees valt het allemaal wat tegen, maar dat neemt niet weg dat hij grote verdiensten heeft voor de club. Daarom gaan we met hem door. Als geen ander kent hij de voetbalcultuur bij PSV."

Vertrouwen

Gerets toonde zich ingenomen met het vertrouwen dat de Eindhovense clubleiding in hem stelt. "Ik wil op de korte en middellange termijn nog op het veld staan. Voor een nieuwe beleidsfunctie voel ik mezelf nog niet klaar. Ik blijf doen waar ik goed in ben. Ik ben blij met de steun van de PSV-directie."

Frank Arnesen keert per 1 juli terug in zijn fulltime functie van directeur voetbalzaken. De Deen was een aantal jaren als parttimer in dienst van PSV als technisch adviseur. De voormalige middenvelder wilde het in de lente van 2000 na een drukke periode als technische baas van PSV rustiger aan doen en meer tijd aan zijn gezin besteden. Arnesen en PSV vinden de tijd nu weer rijp om de oude werkrelatie op te pakken. "Frank stak absoluut onvoldoende tijd in de club", meende Van Raaij.

Kezman

Doelman Patrick Lodewijks en verdediger Joeri Nikiforov krijgen geen nieuw contract bij PSV. Beiden moeten na dit seizoen vertrekken. Spits Mateja Kezman heeft voorzitter Van Raaij te kennen gegeven dat zijn voorkeur voor het komende seizoen uitgaat naar een topclub in Italië. Het contract van de Joegoslaaf loopt nog tot medio 2005 door. Voor het 'juiste' bedrag mag Kezman weg bij PSV.

Hofland

Hetzelfde geldt voor verdediger Kevin Hofland. Zijn contract loopt door tot medio 2006. De jeugdige international heeft Van Raaij te kennen gegeven dat hij interesse heeft in een overstap naar het buitenland. Mark van Bommel, voor wie eveneens de nodige belangstelling bestaat, was minder concreet in zijn persoonlijke gesprek met de PSV-preses. De PSV-aanvoerder sloot niet uit dat hij nog een jaar blijft in Eindhoven. Zijn contract loopt af in de zomer van 2005.

Arnold Bruggink, die nog steeds niet op een vaste basisplaats kan rekenen bij Gerets, gaat zich beraden op zijn positie bij PSV. De Tukker zei tegen Van Raaij dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft in Eindhoven, maar dat hij op sportief gebied niet volledig aan zijn trekken komt. Bruggink staat nog tot medio 2004 bij PSV onder contract.

De technische leiding is tevreden over de ontwikkeling van Theo Lucius en Kasper Bögelund. Beide middenvelders kregen van Van Raaij te horen dat ze op een verbeterd en verlengd contract kunnen rekenen. Ook het functioneringsgesprek van Jan Heintze verliep positief. De 38-jarige Deen kan en wil voor een jaar bijtekenen in Eindhoven.

/DOSSIEREredivisie