UTRECHT - Willem van Hanegem vertrekt aan het einde van dit seizoen bij FC Utrecht. Dat heeft de 64-jarige trainer zondag laten weten aan de clubleiding. De spelers van de eredivisieclub zijn inmiddels ook op de hoogte.

'De Kromme' sprak eerder dit jaar de intentie uit om wel langer bij FC Utrecht te blijven. Dat was eind oktober, toen vier assistent-trainers bij de club uit de Domstad moesten vertrekken.

FC Utrecht wilde Van Hanegem voor dit seizoen graag behouden, maar had nog geen contract klaarliggen voor de volgende voetbaljaargang.

Evalueren

''De club wilde de rest van dit seizoen gebruiken om te evalueren'', zei voorzitter Jan Willem van Dop. ''Maar het feit dat Van Hanegem aangaf te willen blijven, vatten wij wel op als een positief signaal. Dat hij nu toch al het besluit neemt om na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer, vinden we jammer, maar zullen we respecteren. ''

Volgens Van Dop heeft Van Hanegem aangegeven dat hij wil stoppen om zijn leeftijd.

''Hij vindt het met 64 jaar mooi geweest, zei hij onlangs tegen mij. Maar ik sluit niet uit dat de perikelen rond het vertrek van de vier assistenten hebben meegewogen bij hem. Willem is en blijft een gevoelsmens.''

Respect

De voorzitter ontkende berichten dat het Nederlandse voetbalicoon, die sinds medio 2007 als hoofdtrainer in dienst is, zou vertrekken omdat hij vertrouwen en respect mist bij de clubleiding. ''Dat heeft hij mij niet gezegd.''

Van Hanegem had het destijds moelijk met de beslissing om de assistenten John van Loen, David Nascimento, Maarten Arts en Rob Druppers weg te sturen. De hoofdtrainer meldde zich korte tijd ziek.

Vertrekregeling

De arbitragezaak van de ontslagen keeperstrainer Arts dient komende maandag. FC Utrecht bereikte de afgelopen weken met Van Loen en Nascimento wel overeenstemming over een vertrekregeling.

Loop- en conditietrainer Druppers praat nog over de ontbinding van zijn contract.