NIJMEGEN - ADO Den Haag heeft zondag in de uitwedstrijd tegen NEC een punt gepakt. In De Goffert bleef het 0-0. Het resultaat was een tegenvaller voor NEC, dat zich donderdag nog knap plaatste voor de derde ronde van de UEFA Cup.

NEC kwam door het gelijke spel op gelijke hoogte met FC Groningen en sc Heerenveen. De drie clubs hebben na zestien wedstrijden 26 punten hebben. ADO blijft veertiende, nu met vijftien punten.

FC Twente

FC Twente hoefde zich zondagmiddag niet bovenmatig in te spannen om met het bezoekende Willem II af te rekenen: 2-0. Douglas en Blaise N'Kufo zorgden voor de Enschedese productie.

FC Twente blijft door de zege de nummer drie. De Tukkers hebben twee punten minder dan Ajax en vijf minder dan koploper AZ. Voor Willem II was het de vierde nederlaag op rij, waardoor de Tilburgse formatie inmiddels niet meer dan een middenmoter is.

Volendam

Dominique van Dijk heeft Volendam zondag drie kostbare punten bezorgd. De linkerspits, die de laatste weken in de gunst van trainer Frans Adelaar is gekomen, maakte tegen Heracles (3-1) twee doelpunten.

Door de derde zege van het seizoen verkleinde de thuisclub het gat met de naaste concurrenten in de strijd tegen degradatie, De Graafschap en Vitesse, tot nog maar één punt.

Kunstgras

Zowel Volendam als Heracles behaalt het gros van de punten op eigen veld. Het kunstgras waarop de ploegen in respectievelijk het Kras- en het Polman-stadion voetballen speelt daarbij een cruciale rol.

Van de elf punten behaalden de Noord-Hollanders er slechts één op vreemde bodem, vorige week bij FC Utrecht. Heracles bleef steken op negentien punten, zeventien ervan kwamen tot stand in Almelo.