MADRID - Real Madrid heeft de onrust rond de club zaterdag iets doen afnemen. 'De Koninklijke' won de thuiswedstrijd tegen nummer twee Valencia met 1-0.

Op aangeven van Arjen Robben maakte Gonzalo Higuain na drie minuten de enige treffer. Real benaderde Valencia door de zege tot op één punt. Het was de eerste competitiezege voor de nieuwe trainer Juande Ramos.

Naast Robben deden ook de Nederlanders Royston Drenthe en Rafael van der Vaart vanaf het begin mee. Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij ontbraken door blessures.

Kritiek

Op Van der Vaart was de laatste weken kritiek na een aantal tegenvallende optredens. Tegen Valencia werd de international van Oranje na 56 minuten naar de kant gehaald. Palanca was zijn vervanger.

Drenthe mocht alleen de eerste helft meedoen, daarna loste Raul hem af. Robben maakte de negentig minuten wél vol. Van de voormalig PSV'er ging veel dreiging uit, al was hij in de afronding soms wat ongelukkig.

Net als veel van zijn ploeggenoten. Van der Vaart raakte de binnenkant van de paal. Robben kreeg in de slotfase een gele kaart.

Neus

Verdediger Christoph Metzelder van Real Madrid tijdens de wedstrijd zijn neus gebroken. De Duitser laat zich maandag opereren.

Het was voor Metzelder al de derde keer dat hij zijn neus brak. Bij Borussia Dortmund, zijn vorige werkgever, overkwam hem dat twee maal.

Maduro

Bij Valencia verving oud-Ajacied Hedwiges Maduro in de 63e minuut Asier del Horno. Kort daarna kreeg Carlos Marchena een rode kaart (twee keer geel), waardoor Valencia het laatste kwart van de wedstrijd met een man minder speelde.

Real verkleinde de achterstand op Barcelona tot negen punten. De koploper moet zondag op bezoek bij subtopper Villarreal.