ROME - Lazio Roma behoudt in de Italiaanse voetbalcompetitie de aansluiting met de subtop.

Dankzij een doelpunt van Tommaso Rocchi, halverwege de tweede helft, wonnen de Romeinen de thuiswedstrijd tegen Palermo met 1-0.

Lazio heeft na zeventien wedstrijden 27 punten en staat zesde.

Internazionale

Internazionale heeft zich zaterdag pas laat in de wedstrijd langs Siena gewerkt. Dankzij een doelpunt van Douglas Maicon zeven minuten voor tijd werd het toch nog 2-1 voor de koploper in de Italiaanse Serie A.

De Braziliaan was ook verantwoordelijk voor de 1-0 in de eerste helft. Houssine Kharia maakte vlak voor rust gelijk.

Inter heeft de voorsprong op Juventus nu vergroot naar negen punten. De nummer twee van de Italiaanse competitie moet zondag op bezoek bij Atalanta Bergamo.

Respect

Siena toonde zaterdagavond geen respect voor de leider in Italië. De thuisploeg kreeg de eerste kansen, maar middenvelder Kharia en aanvaller Mario Frick misten. Inter leek wat beduusd door de aanpak van Siena, maar herstelde zich door een treffer van Maicon.

De verdediger dook op achter de defensie van de tegenstander en tikte de bal binnen: 0-1. Siena zwoegde verder en kreeg vlak voor de rust loon naar werken met de gelijkmaker.

Ibrahimovic

Inter was in de tweede helft wat daadkrachtiger. Zlatan Ibrahimovic raakte de lat bij een inzet, maar zijn werk werd in de slotfase overgenomen door opnieuw Maicon.

De Braziliaan tekende op aangeven van de oud-Ajacied voor de bevrijdende 2-1, maar leek daar wel bij buitenspel te staan.