GRAZ - Tomas Galasek kan dinsdag waarschijnlijk niet spelen tegen Grazer AK. De Tsjechische middenvelder ging op de laatste training voor het belangrijke kwalificatieduel in de Champions League door zijn rechterenkel. "Het ziet er niet goed uit", zei trainer Ronald Koeman direct na de training. "Dit is een sportieve tegenvaller."

" Bekijk video:Koeman: Grazer AK niet te licht opvatten

Galasek zal dinsdag tegen Grazer AK waarschijnlijk vervangen worden door Abubakari Yakubu. "Natuurlijk is het zonde dat dit op dit moment gebeurt. Aan de andere kant kan Yakubu prima uit de voeten op die positie. Het is een tegenvaller, maar je weet dat dit kan gebeuren. Ook deze dingen horen nu eenmaal bij voetbal."

Naast Galasek moet Koeman ook Jari Litmanen missen. De Fin heeft last van zijn achillespees. Door de afwezigheid van de aanvoerder is de kans groot dat de coach dinsdag kiest voor het aanvalskoppel Ibrahimovic/Sonck. Rafael van der Vaart speelt in die variant op 'tien', achter de spitsen. Een andere mogelijkheid is een driemansaanval, met Wamberto als linksbuiten.

De keepersproblemen heeft Koeman inmiddels onder controle. Bogdan Lobont, normaal gesproken eerste keus, is weer fit nadat hij in de voorbereiding geblesseerd was geraakt. "Ik heb hem voor de laatste keer getest", zei de trainer. "Lobont heeft een kleine twee weken niet gespeeld. Dat is een overweging om Stekelenburg de voorkeur te geven. Maar als Lobont helemaal fit is, speelt hij."

Koeman ziet zijn elftal als favoriet tegen Grazer. De Oostenrijkse ploeg is echter al een aantal weken bezig in de competitie en bleef daarin drie wedstrijden op rij ongeslagen. Ook de dubbele ontmoeting met SK Tirana, in een eerdere voorronde van de Champions League, werd met 5-1 en 2-1 gewonnen. "Dat is een voordeel voor ze, maar ik denk dat ons elftal meer kwaliteit heeft en dat moet uiteindelijk de doorslag geven."