LA MANGA - Eric Gerets blijft hoofdcoach van PSV. De Belgische oud-international is met voorzitter Harry van Raaij in het trainingskamp in het Spaanse La Manga een contract voor onbepaalde tijd overeengekomen. Gerets is en blijft ook na dit seizoen eindverantwoordelijk voor de voetbalprestaties van PSV.

Frank Arnesen keert per 1 juli terug in zijn functie van technisch directeur. De Deen was een aantal jaren als parttimer in dienst van PSV als technisch adviseur.

De voormalige middenvelder wilde het na een drukke periode als technische baas van PSV rustiger aan doen. Arnesen en PSV vinden de tijd nu rijp om de oude werkrelatie weer op te pakken.

Lodewijks

Doelman Patrick Lodewijks en verdediger Joeri Nikiforov krijgen geen nieuw contract bij PSV. Beiden moeten na dit seizoen vertrekken uit Eindhoven. Spits Mateja Kezman heeft voorzitter Van Raaij te kennen gegeven dat zijn voorkeur voor het komende seizoen uitgaat naar een topclub in Italië. Het contract van de Joegoslaaf loopt nog tot medio 2005 door. Voor het 'juiste' bedrag mag Kezman weg bij PSV.

Hofland

Hetzelfde geldt voor verdediger Kevin Hofland. Zijn contract loopt door tot medio 2006. De jeugdige international heeft Van Raaij te kennen gegeven dat hij interesse heeft in een overstap naar het buitenland. Mark van Bommel, voor wie eveneens de nodige belangstelling bestaat, was minder concreet in zijn persoonlijke gesprek met de PSV-preses. De PSV-aanvoerder sloot niet uit dat hij nog een jaar blijft in Eindhoven. Zijn contract loopt af in de zomer van 2005.

Bruggink

Arnold Bruggink, die nog steeds niet op een vaste basisplaats kan rekenen bij Gerets, gaat zich beraden op zijn positie bij PSV. De Tukker zei tegen Van Raaij dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft in Eindhoven, maar dat hij op sportief gebied niet volledig aan zijn trekken komt. Bruggink staat nog tot medio 2004 bij PSV onder contract.

De technische leiding is tevreden over de ontwikkeling van Theo Lucius en Kasper Bögelund. Beide middenvelders kregen van Van Raaij te horen dat ze op een verbeterd en verlengd contract kunnen rekenen. Ook het functioneringsgesprek van Jan Heintze verliep positief. De 38-jarige Deen kan en wil voor een jaar bijtekenen in Eindhoven.

/DOSSIEREredivisie