Boston Celtics blijven onoverwinnelijk

AMSTERDAM - Boston Celtics is het winnen nog niet moe. De regerend NBA-kampioen versloeg vrijdag met 94-82 de New Orleans Hornets. Het was de veertiende zege op rij.

Het clubrecord staat op achttien opeenvolgende zeges en werd in het seizoen 1981-1982 behaald. Volgende week zondag kan dat record worden geëvenaard.

Posey

De wedstrijd tegen New Orleans werd voorafgegaan door de huldiging van James Posey. De forward voerde vorig jaar de bank van de Celtics aan voor hij naar de Hornets verkaste. Posey kreeg van de ploeg uit Boston zijn kampioenschapsring voor de NBA-titel die de Celtics het afgelopen jaar wonnen.

In de wedstrijd was de kampioen echter onverbiddelijk. Onder aanvoering van Paul Pierce (28 punten, zes rebounds en zes assists) en Kevin Garnett (negentien punten en tien rebounds) werd direct de leiding genomen en die werd de hele wedstrijd niet meer afgestaan.

Lakers

Los Angeles Lakers won de negentiende wedstrijd van het seizoen. Thuis was de ploeg in een Californisch onderonsje met 112-103 te sterk voor Sacramento Kings. Kobe Bryant en Pau Gasol voerden de weinig indrukwekkende Lakers aan. Bryant scoorde 32 punten, Gasol was goed voor achttien punten en elf rebounds.

NUwerk

Tip de redactie