Van der Sar stopt in 2010

MANCHESTER (ANP) - Doelman Edwin van der Sar stopt in juni 2010 bij Manchester United. Dat verklaarde manager Alex Ferguson vrijdag op de website van de Engelse kampioen.

 De 38-jarige keeper had een contract tot het einde van het lopende seizoen bij Manchester, maar tekent nog voor één jaar bij.

Manchester United maakte vrijdag op de website officieel de contractverlenging van Van der Sar bekend. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen bevestigde eerder deze week al dat de 38-jarige doelman zijn aflopende contract nog één keer gaat verlengen.

''Komend seizoen wordt zijn laatste'', aldus Ferguson. ''Hij wordt 40 als zijn contract afloopt, en dat is een compliment voor hem. Edwin is absoluut fantastisch'', jubelde de Schot.

Rust

Ferguson geeft de Nederlander dit seizoen regelmatig rust, waardoor Ben Foster en Thomasz Kuszczak ook hun wedstrijden kunnen meepikken. ''Edwin blijft dan fris voor de grote wedstrijden'', verklaarde hij.

Van der Sar heeft echter geen garanties gekregen voor komend seizoen. ''De beste speelt'', aldus Ferguson, die Foster en Kuszczak een eerlijke kans op een basisplaats beloofde.

NUwerk

Tip de redactie