Feyenoord mild gestraft door UEFA

ROTTERDAM - De Europese voetbalbond UEFA heeft Feyenoord mild gestraft voor de ongeregeldheden met Rotterdamse fans tijdens de uitwedstrijd bij Deportivo la Coruña, eind november.

De club moet een boete van 25.000 euro betalen. Feyenoord-aanhangers misdroegen zich in het stadion door onder meer stoeltjes te slopen en over de reling naar beneden te gooien.

Feyenoord heeft aan de hand van tv-beelden inmiddels veertien raddraaiers geïdentificeerd. Zij hebben een stadionverbod voor onbepaalde tijd gekregen.

Naar vier nog niet bekende hooligans is Feyenoord nog op zoek. Als zij zich niet uit eigen beweging melden bij de club, dreigt Feyenoord de beelden waarop zij te zien zijn te publiceren op de website van de club.

Doodzonde

Financieel directeur Onno Jacobs, tevens belast met veiligheidszaken, noemde de boete "doodzonde". Hij wilde niet toegeven dat de straf van de UEFA, zeker gezien het belastende verleden van Feyenoord twee jaar geleden in Nancy, alleszins meeviel. "Het is erg genoeg allemaal", meende Jacobs.

"Elke euro die we voor dit soort zaken moeten betalen, is er een te veel. Bovendien is het schadelijk voor onze reputatie. We gaan opnieuw de boeken in bij de UEFA. Nee, een proeftijd hebben we niet gekregen, maar het blijft heel vervelend."

Definitieve rekening

Feyenoord heeft aan Deportivo al een bedrag van 3000 euro betaald om de eerste schade aan de vernielde stoeltjes te vergoeden. "We wachten nog op de definitieve rekening vanuit Spanje", zei Jacobs.

"We gaan uiteraard proberen om alle schade te verhalen op de boosdoeners. Dat zal niet meevallen, ook omdat het allemaal in het buitenland is gebeurd. Maar we zullen alle juridische mogelijkheden inzetten."

Meereizen

Jacobs wilde nog geen uitspraak doen over een mogelijk verbod op het meereizen van fans naar toekomstige uitwedstrijden van Feyenoord op Europees niveau. "Laten we ons eerst maar weer eens plaatsen voor Europees voetbal. Daarna zullen we een standpunt innemen. Het hangt zeker ook af van alles wat er de komende tijd rond Feyenoord gebeurt."

NUwerk

Tip de redactie