Timmer tegen Jing Yu op 1000 meter

NAGANO - Marianne Timmer treft zaterdag op de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano de Chinese Jing Yu. Dat is vrijdag door loting bepaald.

Timmer, die bij de Spelen van 1998 in Nagano zowel goud won op de 1000 als 1500 meter, hoopt in de Japanse stad op haar favoriete afstand de aansluiting met de subtop te maken. Vorig weekeinde eindigde ze bij WB-wedstrijden in Changchun als zestiende en negende.

Timmer en Jing Yu komen in de derde rit in actie. Margot Boer, de enige andere Nederlandse in de A-groep op de kilometer, neemt het daarvoor op tegen de Amerikaanse Elli Ochowicz.

Jan Smeekens

Bij de 500 meter voor mannen is Jan Smeekens de enige Nederlandse deelnemer. Hij treft in de vijfde rit Tucker Fredricks uit de Verenigde Staten. Op de 1000 meter mogen Sjoerd de Vries en Remco Olde Heuvel na hun goede prestaties in de B-groep in Changchun nu in de A-groep starten.

Olde Heuvel rijdt in de derde rit tegen de Canadees Philippe Riopel. De Vries neemt het in vijfde race op tegen de Duitser Samuel Schwarz.

Tip de redactie