Schreuder zwemt Nederlands record op 100 wissel

RIJEKA - Hinkelien Schreuder heeft vrijdag bij de Europese titelstrijd in het 25-meterbad in Rijeka het Nederlands record op de 100 meter wisselslag verbeterd. De zwemster van NZE realiseerde in de series een tijd van 59,75.

Schreuder bleef hiermee onder het oude record dat sinds april van dit jaar met 1.00,40 in handen was van Femke Heemskerk.

Schreuder ging met haar record veruit als snelste naar de halve eindstrijd. Heemskerk plaatste zich met 1.01,36 als zevende.

Inge Dekker

Inge Dekker en Schreuder hebben zich vrijdag bij de tweede dag van de Europese kampioenschappen kortebaan in Rijeka geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag. Dekker kwalificeerde zich met een tijd van 25,94 als tweede. Schreuder eindigde vlak daar achter met 25,96 als derde in de series.

Chantal Groot viel met de achtste tijd van 26,48 af omdat er maar twee zwemmers per land door mogen. Dekker won vorig jaar bij de EK zilver, Schreuder brons.

Vol programma

Aangezien ze niet helemaal fit is, laat Dekker de halve eindstrijd van de 50 vlinder vallen. Schreuder komt ondanks haar Nederlands record niet in actie in de halve finales van de 100 meter wisselslag. Ze krijgt anders een te vol programma. Schreuder komt wel uit op de 50 vlinder.

Chantal Groot mag de plek van Dekker innemen. Ze viel aanvankelijk af omdat er maar twee zwemmers per land door mogen.

Kromowidjojo

De Nederlandse zwemsters hebben zich als tweede geplaatst voor de finale van de 4x50 meter vrij. Ranomi Kromowidjojo, Clarissa van Rheenen, Chantal Groot en Saskia de Jonge finishten in een tijd van 1.37,84.

Nederland verdedigt vrijdagavond de Europese titel. Oranje start dan met Kromowidjojo, Hinkelien Schreuder, Inge Dekker en Marleen Veldhuis.
 

Lia Dekker strandde met een persoonlijk record van 2.28,76 in de series van de 200 meter schoolslag.

NUwerk

Tip de redactie