Kramer zet vraagtekens bij beleid NOCNSF

AMSTERDAM/COLLALBO - Schaatser Sven Kramer heeft vrijdag in zijn column in De Telegraaf zijn zorg uitgesproken over het beleid van sportkoepel NOCNSF in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver.

Kramer, momenteel op trainingskamp in Collalbo, stelt vraagtekens bij de nieuwe technisch directeur Maurits Hendriks en vraagt zich af of NOCNSF de Winterspelen wel serieus genoeg neemt.

"Voorlopig heeft het er alle schijn van dat men bij NOCNSF denkt in olympische cycli van vier jaar, gebaseerd op de Zomerspelen", schrijft de Europees- en wereldkampioen allround. Kramer meent dat de sportkoepel te weinig heeft gedaan om de vorige technisch directeur Charles van Commenée te behouden. "Ik vind dat NOCNSF wel heel makkelijk afscheid van hem heeft genomen."

Opstap

De wintersporters zijn al twee jaar in voorbereiding op Vancouver. "Daar wordt wel heel snel overheen gestapt", schrijft Kramer. "Opeens moeten we het doen met twee nieuwe mensen, Henk Gemser als chef de mission en Maurits Hendriks als technisch directeur. Het mag niet zo zijn dat Vancouver voor NOCNSF een opstap wordt richting Londen 2012."
 

Tip de redactie