Ajax nog zonder Gabri en Aissati

AMSTERDAM - Trainer Marco van Basten van Ajax kan vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC nog niet over Gabri beschikken.

De Spaanse middenvelder herstelt van een enkelblessure die hij vorige week tijdens een wedstrijd met Jong Ajax opliep.

Aissati

Ook Ismail Aissati moet nog even wachten op zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van Ajax. De middenvelder, in de zomer overgekomen van PSV, is nog steeds niet helemaal hersteld van de knieblessure die hij in het begin van het seizoen opliep.

Hij speelde maandag mee met Jong Ajax, maar heeft sindsdien weer een beetje vocht in de knie.

''Aissati had een blessure aan de meniscus'', lichtte trainer Marco van Basten donderdag toe. ''Sommige voetballers herstellen heel snel van zo'n blessure en hebben daarna nooit meer last. Aissati heeft een beetje meer tijd nodig. Dat is vervelend voor hem en voor Ajax.''

Wél fit

Eyong Enoh is wel weer fit. De middenvelder viel zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Volendam (1-2) uit met een hamstringblessure. Hij trainde donderdag zonder problemen met de selectie.

Het is onduidelijk of Van Basten tegen NAC een beroep op Enoh doet. De trainer van Ajax oefende donderdag op de training met Siem de Jong vlak achter spits Dario Cvitanich.

Urby Emanuelson en Rasmus Lindgren waren de controleurs op het middenveld.

NUwerk

Tip de redactie