Alex ziet geen toekomst meer bij Chelsea

AMSTERDAM - Alex heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Chelsea. De Braziliaanse verdediger, die drie seizoenen lang op huurbasis uitkwam voor PSV, kan in Londen slechts sporadisch rekenen op een basisplaats en wil daarom zijn geluk ergens anders beproeven.

"Ik heb Chelsea een paar dagen geleden gevraagd om te mogen vertrekken", meldde Alex aan The Sun. AC Milan, Sevilla FC en het Panathinaikos van trainer Henk ten Cate zouden serieuze belangstelling hebben om Alex in te lijven.

"Ik heb keus genoeg", zegt de 26-jarige centrale verdediger, die bij Chelsea in de rangorde achter John Terry en Ricardo Carvalho staat. "Maar ik moet eerst afwachten of Chelsea me in januari wil laten vertrekken."

Alex, die in de zomer van vorig jaar van PSV naar Chelsea verhuisde en daar nog een contract heeft tot medio 2011, stond dit seizoen in vijf van de zestien competitieduels in de basis.

Braziliaanse elftal

Door zijn gebrek aan speelminuten is hij ook zijn plaats in het Braziliaanse elftal kwijtgeraakt. De angst om het WK van 2010 te missen lijkt dan ook een van voornaamste drijfveren van Alex om te vragen om een transfer.
 

NUwerk

Tip de redactie