Eindelijk overtuigende zege Real Madrid

RIJSWIJK - Na een periode met ontluisterende resultaten en het ontslag van trainer Bernd Schuster heeft Real Madrid woensdagavond eindelijk weer eens een overtuigende zege behaald.

De Spaanse kampioen sloot de groepsfase van de Champions League af met een ruime overwinning (3-0) op Zenit Sint-Petersburg van trainer Dick Advocaat.

Voor Real Madrid, onder leiding van de nieuwe trainer Juande Ramos, scoorden Raul (twee keer) en Arjen Robben. Real Madrid eindigde ondanks de zege als tweede in groep H achter Juventus, dat voor eigen publiek slechts 0-0 speelde tegen Bate Borisov.

Bayern

Op de laatste speeldag van de groepsfase ging het woensdag in alle vier de groepen slechts om wie als eerste en tweede zou eindigen. Bayern München werd met Mark van Bommel winnaar van groep F. De Duitsers wonnen met 3-2 bij Olympique Lyon, dat als tweede in de groep eindigde.

Arsenal, zonder Robin van Persie, verspeelde de koppositie in groep G door met 2-0 te verliezen bij Porto, dat als groepswinnaar doorgaat. Manchester United had het moeilijk met Aalborg, maar de 2-2 was voldoende om groep E te winnen. Concurrent Villarreal verloor met 2-0 bij Celtic.

Knock-outfase

Geplaatst voor knock-outfase Champions League: Groepswinnaars: AS Roma (Ita), Panathinaikos (Gri), FC Barcelona (Spa), Liverpool (Eng), Manchester United (Eng), Bayern MÜnchen (Dui), Porto (Por) en Juventus (Ita).

Nummers twee: Chelsea (Eng), Internazionale (Ita), Sporting Portugal (Por), Atletico Madrid (Spa), Villarreal (Spa), Olympique Lyon (Fra),Arsenal (Eng), Real Madrid (Spa).

Tip de redactie