Frank Schleck niet langer vervolgd

AMSTERDAM - Frank Schleck wordt niet langer vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de Spaanse dopingzaak Operacion Puerto.

Dat heeft het Luxemburgse antidopingagentschap (Alad) woensdag bekendgemaakt.

Schleck, rijdend voor CSC, had geld overgemaakt naar de organisatie van de arts Eufemiano Fuentes voor trainingsadvies, maar volgens het Alad is er na verder onderzoek geen bewijs voor mogelijk dopinggebruik van Schleck. De Luxemburger krijgt geen straf en de zaak is gesloten.

De 28-jarige Schleck raakte eind september in opspraak door een publicatie in de Süddeutsche Zeitung. De krant schreef dat hij bijna zevenduizend euro had overgemaakt aan Fuentes, de spil in de Puerto-zaak. Hij werd in oktober in eigen land gehoord door het antidopingcomité en de UCI. Tijdens die gesprekken betuigde Schleck spijt dat hij bij de grootschalige dopingrel betrokken was geraakt.

Schleck, die de afgelopen maanden geschorst was door zijn ploeg, reageerde opgelucht op het nieuws. "Ik ben blij dat ik mijn onschuld heb kunnen aantonen. Ondanks alles had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou komen, aangezien ik een schoon geweten heb. Ik kan me nu weer richten op het wielrennen, op volgend seizoen. Ik zal sterker terugkomen."

NUwerk

Tip de redactie