LONDEN/KAAPSTAD - Het Zuid-Afrikaanse voetbaltalent Lesley Manyathela is zaterdagnacht bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De auto waarin de 21-jarige international zat, sloeg over de kop. Manyathela was op slag dood, twee andere inzittenden werden gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Manyathela was vorig seizoen topscorer in de Zuid-Afrikaanse competitie en werd zes keer geselecteerd voor het nationale voetbalelftal. Vorige week probeerde de speler van Orlando Pirates nog een contract af te dwingen bij Olympique Lyon. De Franse ploeg wilde hem inlijven, maar de Zuid-Afrikaan kwam niet door de medische keuring.

Jimmy Davis

Eerder op de zaterdag overleed al een ander voetbaltalent bij een auto-ongeval: Jimmy Davis, speler van First Division-club Watford. De 21-jarige jeugdinternational was eigendom van Manchester United en speelde op huurbasis bij Watford, de club van Elton John. Manager Alex Ferguson van Manchester United toonde zich geschokt: “Hij was een aardige en bruisende persoonlijkheid. Hij was een speler met veel potentie, dat was ook een van de redenen waarom we hem aan Watford hebben uitgeleend. Op zijn 21e was hij een grote belofte. We zijn zeer bedroefd. Het is verschrikkelijk nieuws.”

Het duel tussen Watford en Coventry City werd uitgesteld.