Schuster ontslagen bij Real

MADRID - Bernd Schuster is ontslagen als trainer van Real Madrid. Dat meldde de Spaanse voetbalclub dinsdag, waar zes Nederlandse voetballers onder contract staan. De Spanjaard Juande Ramos, voormalig trainer van Sevilla en Tottenham Hotspur, volgt de Duitser op.

Het hoofd van Schuster lag al een tijdje op het hakblok doordat de 'Koninklijke' zo matig presteert deze voetbaljaargang. Zondag volgde een nieuwe afgang in de Spaanse Primera Division door een verlies in eigen stadion met 4-3 van Sevilla.

Real, waar Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe spelen en Klaas-Jan Huntelaar vorige week een contract tekende, bezet inmiddels de vijfde plaats in de stand, met negen punten minder dan koploper Barcelona.

Schuster had de moed zelf ook al min of meer opgegeven. Hij verbijsterde de fans door zondag al te zeggen dat zijn door blessures gekwelde team komend weekeinde geen schijn van kans zou hebben tegen aartsrivaal Barcelona. Vorig jaar leidde Schuster in zijn eerste seizoen als trainer Real nog naar de landstitel.

Ramos gepresenteerd

Ramos werd in oktober aan de kant gezet bij Tottenham Hotspur na een dramatische competitiestart in de Engelse competitie. Hij is dinsdag zelfs al gepresenteerd door technisch directeur Predrag Mijatovic. Hij tekende een contract voor een halfjaar.

Ramos debuteert woensdag als trainer van Real in het Champions League-duel thuis met Zenit Sint-Petersburg. De Spanjaard vierde zijn grootste successen bij Sevilla FC, waarmee hij twee keer de UEFA Cup won.

NUwerk

Tip de redactie