MÜNCHEN - De transfer van Roy Makaay naar Bayern München kan de Duitse recordkampioen duurder komen te staan dan aanvankelijk werd aangenomen. Deportivo la Coruna, Makaay's vorige club, maakte vrijdag bekend dat er aan de overgang van de spits nog enkele haken en ogen zitten.

Zo moet Bayern Deportivo betalen bij een landskampioenschap of bij winst van de Champions League.

De transfer zou de Duitsers uiteindelijk zelfs 26 miljoen euro kunnen gaan kosten. Zijn afkoopsom bedraagt op dit moment 18,75 miljoen euro. Mocht Bayern de Duitse titel winnen in de komende drie jaar, dan komt daar nog 500.000 euro per kampioenschap bij. Bij winst van de Champions League moet de club, de komende vier seizoenen, zelfs 1 miljoen euro per titel overmaken naar de Spaanse club.

Ook heeft Deportivo de afspraak met Bayern München dat de Duitsers de komende twee jaar op eigen kosten meedoen aan het toernooi van Galiciërs. Als Bayern die afspraak niet nakomt, kost dat nog eens 500.000 euro. Ook de 'nevenkosten' van de transfer komen voor rekening van de Duitsers. Volgens berekeningen van Deportivo is dat ongeveer 30 procent van de transfersom.