MANCHESTER - Manchester United zit midden in de Engelse voetbalcompetitie, maar de winnaar van de Champions League moet maandag richting Azië. In Tokio strijdt de ploeg van manager Alex Ferguson om de wereldtitel voor clubteams.

Op 18 december speelt de ploeg van doelman Edwin van der Sar in de halve finales van het toernooi waaraan zes clubteams meedoen.

Volgens trainer Ferguson neemt de club het uitstapje heel serieus: "We mogen meedoen omdat we de Champions League hebben gewonnen. Ik hoop dat we de komende vijf jaar mogen blijven deelnemen."

Prestatie

Ferguson reist naar Japan met een volwaardige selectie van 23 spelers. "Het is een prestatie op zich dat wij er mogen gaan voetballen. Manchester is het enige Britse team dat de wereldtitel ooit heeft gewonnen en ik beschouw dat als een van onze beste prestaties ooit."

Manchester hoeft net als de Zuid-Amerikaanse kampioen, Liga de Quito uit Ecuador, pas vanaf de halve finales te spelen. Daarin treffen de Britten de Japanse club Gamba Osaka of de winnaar van de voorrondewedstrijd tussen Adelaide United uit Australië en Waitakere United uit Nieuw-Zeeland.

Al Ahly uit Egypte en Pachuca uit Mexico zijn de andere deelnemers aan het WK voor clubteams.