AMSTERDAM - Ryan Babel heeft het initiatief genomen voor een tijdelijke terugkeer bij Ajax. De aanvaller van Liverpool wil in Amsterdam meer aan spelen toekomen. Zijn werkgever heeft hier een stokje voor gestoken.

Winny Haatrecht, zaakwaarnemer van de international, zegt in De Telegraaf: "Ryan zit bij Liverpool naar zijn zin te veel op de bank, wil meer aan spelen toekomen en vroeg mij Ajax te polsen hoe zij tegenover een tijdelijke terugkeer stonden."

Ajax bleek open te staan voor een huurovereenkomst, maar de Engelse club wilde hem niet laten gaan.

Haatrecht: "Trainer Rafael Benitez vindt Ryan te belangrijk. Hopelijk gaat zich dat nu vertalen in speelminuten. Laat duidelijk zijn dat Ryan het verder uitstekend naar zijn zin heeft, maar om zich door te ontwikkelen heeft hij speeltijd nodig."

Powel

FC Groningen-spits Berry Powel staat naar verluidt in de belangstelling van twee Eredivisieclubs. De lange aanvaller, die bij de ploeg van trainer Ron Jans niet op een basisplaats kan rekenen, is gewild door ADO Den Haag, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De club uit de Hofstad zou de voormalig scherpschutter van FC Den Bosch in de winterstop over willen nemen. " Zijn naam staat op mijn lijstje. Daar stonden eerst acht namen op, nu vijf, maar concreet is er nog niets", zegt ADO-trainer André Wetzel in een reactie.

FC Utrecht

Volgens de NOS zou ook FC Utrecht in de markt zijn voor Powel. Willem van Hanegem mist dit seizoen een goalgetter die zijn ploeg aan de nodige doelpunten helpt.

Powel moet zich dit seizoen schikken in de rol van pinchhitter achter clubheld Marcus Berg. Trainer Jans nam de kopsterke aanvaller afgelopen weekend niet op in zijn selectie omdat de spits motivatieproblemen zou hebben.

Adriaanse

Sunderland is mogelijk de volgende werkgever van Co Adriaanse. De Nederlandse coach, momenteel op de loonlijst bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, zou de opvolger worden van Roy Keane. Volgens Voetbal International is Adriaanse naar voren geschoven door Chris Woerts, de voormalig directeur van Feyenoord die vorige week begon aan zijn dienstverband bij de Engelse club.