AMSTERDAM - De aanklager betaald voetbal doet geen nader onderzoek naar de elleboogstoot die Luis Suarez op zondag 30 november aan verdediger Sander Keller van FC Utrecht zou hebben uitgedeeld.

De aanvaller van Ajax hangt daardoor geen schorsing meer boven het hoofd. De aanklager ziet af van een schikkingsvoorstel, omdat FC Utrecht geen belastende verklaringen tegen Suarez heeft afgelegd. Hij kan alleen op basis van televisiebeelden geen schikkingsvoorstel doen, aangezien er per zaak minimaal twee bewijsmiddelen moeten zijn. Die heeft hij nu niet tot zijn beschikking.

Loval

Het is de tweede keer dat de aanklager dit seizoen een zaak tegen Suarez seponeert. De aanvaller raakte dit seizoen tijdens het bekerduel met FC Utrecht (2-0) ook al in opspraak. De aanklager onderzocht destijds of Suarez tegenstander Loic Loval zou hebben geschopt. De Uruguyaan werd ook toen uiteindelijk vrijgesproken.

Enoh

De blessure van Eyong Enoh valt mee. De middenvelder van Ajax viel zondagmiddag tijdens de door zijn ploeg gewonnen uitwedstrijd tegen Volendam (1-2) uit met een hamstringblessure.

Een scan wees maandag uit dat de voetballer uit Kameroen geen spiertje heeft gescheurd.

NAC

Enoh volgt voorlopig een aangepast trainingsprogramma. Trainer Marco van Basten bekijkt donderdag of de Afrikaan op tijd fit is voor de competitiewedstrijd van een dag later in de ArenA tegen NAC.