AMSTERDAM - Honda had Bruno Senna’s entree in de Formule 1 moeten worden. Maar met de terugtrekking van Honda lijken nu ook Senna’s kansen geslonken. Maar de Braziliaan wil nog niet opgeven. "We gaan het nu elders zoeken."

Ook voor Senna kwam het vertrek van Honda uit de Formule 1 als een schok. Nadat het neefje van Ayrton Senna in november een succesvolle test had afgelegd voor Honda, leek hem weinig meer in de weg te staan om zijn debuut als Formule 1-coureur te maken.

Senna vertrok afgelopen week naar Japan voor sponsorverantwoordelijkheden en werd daar tot zijn eigen verbazing al niet uitgenodigd op het hoofdkantoor van Honda, zo meldt het Duitse Motorsport Magazin.

Op internet las Senna tenslotte dat Honda zich had teruggetrokken uit de Formule 1. "We moeten nu in andere richtingen gaan zoeken en kijken waar zich eventueel nog mogelijkheden voordoen", vertelt Senna aan Motorsport Magazin.

"Zulke dingen kunnen gebeuren, het is sowieso al moeilijk om in de Formule 1 te komen. We moeten nu andere opties bekijken en zien wat eruit komt."

Moeilijk

Senna heeft niet de makkelijkste tijd uitgekozen om een poging te wagen de Formule 1 binnen te komen. En dat beseft de Braziliaan zich ook. "Ik wil geen deuren dichtslaan, maar ik kan ook niet eeuwig blijven wachten”, legt Senna uit.

"Aan de andere kant is de situatie nu overal moeilijk. Er is nog veel onduidelijkheid over de reglementswijzigingen, de motorbevriezing en beperkte testdagen. Het is nu zaak om flexibel te zijn."

Berger

Ook al wordt het nu erg moeilijk voor Senna om een stoeltje te bemachtigen, zijn kansen zijn nog niet helemaal verkeken. Zo heeft de coureur nog steeds contact met Toro Rosso, al heeft het vertrek van Gerhard Berger (goede vriend van de familie Senna) ook niet veel geholpen.

Maar Toro Rosso zou de miljoenen aan sponsorgeld van Senna wel goed kunnen gebruiken. Daarnaast heeft Senna’s manager Chris Goodwin goede contacten met McLaren. Een testrol in combinatie met nog een jaar GP2 Series bij iSport zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Force India

En dan is er nog de deal tussen McLaren en Force India. Aangezien Giancarlo Fisichella nog niet zeker is van zijn stoeltje aldaar, zou ook daar de deur misschien wel openstaan.

Maar het is de vraag of het gaat om concrete mogelijkheden of slechts om speculaties. Voorlopig zal Senna moeten afwachten.