AMSTERDAM - PSV moet het in de laatste Champions League-wedstrijd van dit seizoen doen zonder Jan Kromkamp en Ibrahim Afellay. Beiden zijn niet op tijd fit voor het duel met Liverpool op dinsdag.

Of Danny Koevermans mee kan doen tegen de Engelse club is nog onzeker. Pas op dinsdag wordt daar een beslissing over genomen.

Kromkamp trainde maandag wel met de groep mee, maar de wedstrijd tegen Liverpool komt voor hem nog te vroeg. De verdediger kneusde begin vorige maand in het bekerduel met AZ zijn enkel.

Afellay heeft ook last van zijn enkel. De spelmaker liep die blessure twee weken geleden in de vorige Champions League-wedstrijd, tegen Atletico Madrid, op.

Koevermans heeft last van zijn kuit. Hij ontbrak zaterdag tegen FC Groningen. "Met hem heb ik absoluut nog de hoop dat hij op tijd herstelt", zei Stevens. "Anders neem ik hem niet mee op trainingskamp. Vooralsnog is het een optie dat hij speelt."

Amrabat

Nordin Amrabat maakte afgelopen zaterdag in de tweede helft tegen FC Groningen zijn rentree, na weken blessureleed. "Hij is nu wat stijfjes", zei Stevens. "Het is nog niet in te schatten of hij tegen Liverpool een hele wedstrijd kan spelen."

"Het wordt heel moeilijk om nog derde te worden", zei Koevermans. "Ook al winnen we met 6-0, dan nog zijn we afhankelijk van die andere wedstrijd. Als we een plaatsje winnen in de UEFA Cup is dat een bonus. Zo moeten we het nu zien."

Benitez

Liverpool zal dinsdag niet in de sterkste formatie aantreden tegen PSV. Dat zei Liverpool-trainer Rafael Benitez maandag.

"Het is moeilijk nu al te zeggen wie er zullen spelen", hield de Spanjaard nog wel een slag om de arm. "Maar het is duidelijk dat er een flink aantal veranderingen gemaakt zullen worden."

Kuijt

De precieze invulling van zijn elftal levert Benitez nog wat gepuzzel op. "De spelers spelen tegenwoordig meer wedstrijden. Kuijt, Carragher en Arbeloa hebben al veel gespeeld dit seizoen", legde de coach uit. Hij moet echter wel vier spelers in zijn selectie opnemen die bij Liverpool of in Engeland opgeleid zijn. "Dat maakt het lastig."

Daarnaast moet Benitez rekening houden met de voor het Europese toernooi geregistreerde spelers. "Lucas krijgt een rol in deze wedstrijd", kondigde Benitez wel aan. "Hij heeft de laatste tijd wat kritiek gekregen, maar hij heeft hard gewerkt. Hij is het type speler die veel karakter heeft en heel belangrijk voor ons gaat worden."

Goed team

Liverpool kan eerste in de poule worden als het een beter resultaat neerzet dan Atletico Madrid in de uitwedstrijd bij Olympique Marseille. Benitez wil PSV, dat nog maar een wedstrijd won, niet onderschatten. "PSV moet winnen, dus zullen ze het ons niet makkelijk maken. Ze hebben een goed team met snelle spelers en ze spelen bovendien thuis."

ZIE OOK:

Stevens houdt de moed er maar in
‘Salcido blijft gewoon bij PSV’

Maandagtraining