AMSTERDAM- Marco van Basten heeft zich negatief uitgelaten over de gang van zaken bij de KNVB. De oud-international liet in een interview in De Telegraaf weten dat hij uiterst verbaasd is over de rol van Van Gaal bij het aanstellen van de nieuwe bondscoach.

Hoe groot die rol van Van Gaal bij de KNVB is, is niet echt duidelijk, maar dat de opgestapte bondscoach iets in de melk te brokkelen heeft is volgens velen duidelijk.

Van Gaal zou de KNVB hebben geadviseerd Dick Advocaat aan te stellen als nieuwe bondscoach. Het is dit advies waarover Van Basten struikelt: "Onbegrijpelijk dat Louis van Gaal nog altijd een stem kan hebben in zo'n belangrijke beslissing", zei de topschutter tegen de Telegraaf.

Volgens Van Basten is Dick Advocaat zeker niet de enige kandidaat voor de vacante positie in Zeist. Volgens hem heeft Oranje een frisse wind nodig en hij denkt dat de as van het elftal dat in 1988 Europees kampioen werd hiervoor kan zorgen. "Van die groep staan Koeman en Rijkaard onder contract bij een club en moet Van Basten nog zijn diploma halen. Blijft over Ruud Gullit", aldus de oud international in De Telegraaf. Dat Gullit nooit op de kandidatenlijst in Zeist heeft gestaan, is 'diep treurig'.

Van Basten zelf is wel benaderd door de KNVB voor een functie bij Oranje. In het interview bevestigt hij dat een functie in Zeist niet meer aan de orde is, maar laat hij zich er niet over uit waarom dat zo is.

/SPORTKNVB kiest unaniem voor Dick Advocaat