MADRID - Na de nederlaag van Real Madrid tegen Sevilla (3-4) kon trainer Bernd Schuster niet onder de vraag uit of hij aan opstappen denkt. De Duitse oefenmeester was na de derde verliesbeurt in vier wedstrijden echter nog steeds strijdbaar.

"Ik zal zelf niet vertrekken, want de spelers geven alles. Het moet ons nu eens mee gaan zitten", aldus Schuster.

De Madrilenen, afgelopen seizoen nog zo dominant in de Primera Division, kijken nu al tegen een achterstand van negen punten aan op koploper FC Barcelona. Volgende week gaat 'De Koninklijke' op bezoek bij de Cataloniërs. "Barcelona is momenteel niet te stoppen. We moeten er volgende week een wedstrijd van proberen te maken", aldus Schuster.

Robben

Hij kan in Camp Nou in ieder geval niet beschikken over Arjen Robben, die tegen Sevilla twee keer geel kreeg. Ook de Braziliaanse linksback Marcelo is geschorst voor de confrontatie met Barcelona.

Sportief directeur Predrag Mijatovic klonk na het duel met Sevilla weinig hoopvol. "Zonder Robben en met veel geblesseerde spelers zal de wedstrijd tegen Barcelona enorm moeilijk worden."

Diarra

Real kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Mahamadou Diarra. De Malinees is geopereerd aan zijn rechterknie. Zijn revalidatie neemt zes tot negen maanden in beslag.

Dat meldt de kwakkelende Spaanse kampioen maandag. Oud-Vitesse-speler Diarra liep de blessure begin oktober op tijdens een interland voor Mali.

Drenthe

Royston Drenthe verliet maandag de training van de Koninklijke voortijdig. De Nederlander had last van zijn rechterknie en zijn meespelen in het Champions League-treffen met Zenit Sint Petersburg op woensdag is onzeker.