UTRECHT - FC Utrecht dient rekening te houden met het vertrekvan technisch directeur Han Berger. De voormalige trainer overweegtin te gaan op een "zeer aantrekkelijke" aanbieding van eenbuitenlandse club. Voor het einde van het jaar geeft de ervarenclubman uitsluitsel.

Berger heeft bij FC Utrecht nog een contract voor twee jaar.Interim-voorzitter Martin Sturkenboom, tevens interim-directeur bijde bekerwinnaar, is niet van plan om hem daaraan te houden. "Zo'nkans mogen we Han niet ontnemen."

Martin Sturkenboom, de oudere broer van NOCNSF-directeur MarcelSturkenboom, maakte de buitenlandse belangstelling voor Bergervrijdag bekend op de jaarlijkse persdag. "Han vroeg me onlangs ofeen vertrek bespreekbaar was", legde de interim-manager uit. "Meteen Nederlandse club hadden we wel een probleem gehad. Maar nu ligthet anders. Han krijgt de kans om zijn lange loopbaan in hetbuitenland af te sluiten, met een enorme sprong in zijn salaris.Dat gunnen wij hem."

Berger, die FC Utrecht met de hulp van de trainers Adelaar enBooy de laatste jaren terug naar de subtop bracht, wildeinhoudelijk niet reageren. "Pas als het echt concreet is, treed iknaar buiten. Tussen nu en het einde van het jaar weten we meer."