MUNCHEN - De transfer van Roy Makaay naar FC Bayern München is eindelijk definitief. Vrijdagmiddag zijn de laatste details afgewerkt, waardoor de speler van Deportivo la Coruña kan overstappen naar de Beierse topclub.

Makaays zaakwaarnemer Rob Jansen bevestigde vrijdag dat de overgang rond is. De Duitse topclub zou naar verluidt 18,75 miljoen euro overmaken op de rekening van Deportivo la Coruña. Daarmee is de Nederlandse spits de duurste aankoop van Bayern ooit. "Een mega-transfer", aldus Jansen.

Met de definitieve overeenkomst is een einde gekomen aan een lange periode van gesteggel tussen Bayern en Deportivo. Naast administratieve problemen veroorzaakte vooral de onenigheid over de opleidingskosten vertraging.

Opleiding

De nieuwe werkgever moet 5 procent van de transfersom overmaken aan de wereldvoetbalbond FIFA. Dat geld wordt vervolgens verdeeld over de clubs die de betreffende speler op jonge leeftijd hebben 'gevormd'. Makaay kreeg zijn opleiding bij Vitesse. De noodlijdende Arnhemse club kan dus een aardig geldbedrag tegemoet zien.

Overigens sprak Jansen berichten tegen dat Makaay één miljoen euro (de opleidingskosten) uit eigen zak zou hebben betaald om de transfer rond te krijgen. Duitse media meldden vrijdag dat de spits zelf de opleidingskosten voor zijn rekening zou hebben genomen, doordat hij de komende vier jaar één miljoen euro minder salaris zou krijgen dan aanvankelijk overeengekomen was. "Maar dat is complete nonsens", reageerde Jansen.

Komende zaterdag zal de international nog vanaf de tribunemoeten toekijken wanneer Bayern het competitieduel met Hannover '96afwerkt. Dinsdag zal de voormalige spits van Vitesse, Tenerife enDeportivo al in het shirt van Bayern te zien zijn, wanneer deBeierse formatie een oefenwedstrijd speelt tegen FC Nürnberg.Enkele dagen later speelt hij - mits geselecteerd - zijn eersteofficiële competitiewedstrijd. Dan staat Bayern in eigen stadiontegenover VfL Bochum.