GELSENKIRCHEN - Met een luide kreet en twee handen in de lucht vierde trainer Fred Rutten zaterdagmiddag de thuiszege van Schalke 04 op Hertha BSC (1-0).

De oefenmeester was na een teleurstellende serie van zeven duels en slechts één zege wel toe aan een succesje. De discussie over zijn positie hing hem al langer de keel uit.

Schalke 04, met Orlando Engelaar weer in de basis, dankte de zege aan een doelpunt van Gerald Asamoah. De aanvaller trof in de 65e minuut op aangeven van Jefferson Farfan doel. Keeper Jaroslav Drobny van de club uit Berlijn ging niet vrijuit bij de treffer. De blijdschap bij Rutten was er na drie nederlagen op rij niet minder om.

Hekkensluiter

Bayer Leverkusen profiteerde van de nederlaag van Hertha BSC. De club won de uitwedstrijd bij hekkensluiter Borussia Mönchengladbach (1-3) en klom naar de derde plaats. Bayer Leverkusen heeft drie punten minder dan Bayern München en Hoffenheim. Patrick Paauwe werd na een uur gewisseld bij Borussia Mönchengladbach.

VfB Stuttgart beleefde weinig problemen tijdens de uitwedstrijd bij Energie Cottbus (0-3). Roberto Hilbert, Kan Simak en Sami Khedira maakten het verschil. Khalid Boulahrouz speelde de hele wedstrijd voor VfB Stuttgart.

Werder Bremen raakte verder achterop. De club verloor de uitwedstrijd bij Karlsruhe (1-0). Werder Bremen heeft al elf punten minder dan Bayern München en Hoffenheim.