EINDHOVEN - Carlos Salcido wil weg bij PSV. "In januari pak ik mijn koffers en ben ik weg." Dat zegt de Mexicaanse international zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Salcido erkent daarin dat hij dit seizoen ver onder zijn niveau speelt, maar legt daarvoor de schuld bij trainer Huub Stevens. "Als voetballer verwacht je niet dat een trainer je mentaal helemaal kan breken."

De 28-jarige verdediger kwam in 2006 over van het Mexicaanse Chivas. Hij verlengde zijn contract vorig jaar tot 2012. Onder Stevens speelde hij zelden op zijn favoriete positie centraal achterin, maar stond hij meestal rechtsback.

"Ik moet dat accepteren, maar het is helemaal verkeerd uitgepakt voor mij. Als ik coach zou zijn van PSV, zou ik een speler die zo functioneert nooit opstellen."

Stevens

De Mexicaan laat er geen twijfel over bestaan dat Stevens hem in het ongeluk heeft gestort. "Er is maar één iemand schuldig aan deze situatie: de trainer. Ik heb echt geprobeerd om me op het veld voor hem af te sluiten. maar dat gaat niet. Als ik zijn hoofd langs de lijn zie, dan blokkeer ik direct."

Salcido zegt zich zelfs te schamen voor zijn eigen spel. "Ik heb me veel te lang professioneel opgesteld. Maar ook ik heb mijn grenzen. Ik heb verschillende keren met de voorzitter en de trainer over mijn problemen gesproken, maar dat heeft niets aan de situatie veranderd. Ik ben het praten beu, er is geen weg meer terug."

Mendes

Stevens kwam dit seizoen al twee keer eerder openlijk in conflict met spelers van zijn selectie. Hij had een aanvaring op de training met verdediger Edison Mendes en kreeg van aanvaller Danko Lazovic tijdens de wedstrijd tegen Ajax tal van verwensingen naar zijn hoofd.

PSV wilde zaterdag niet ingaan op de uitlatingen van Salcido. "Hij zit vanavond gewoon bij de selectie voor de wedstrijd tegen FC Groningen", zei een woordvoerder van de club uit Eindhoven. "Daarna gaan we in alle rust met alle betrokkenen praten over deze kwestie."