AMSTERDAM- Dario Cvitanich mag zich voorlopig bewijzen als eerste centrumspits van Ajax. Trainer Marco van Basten neemt de 24-jarige Argentijn waarschijnlijk zondag al op in zijn basisformatie voor de uitwedstrijd bij Volendam.

"We hebben Cvitanich in de aanloop van dit seizoen al als vervanger van Klaas-Jan Huntelaar aangetrokken'', verklaarde coach Marco van Basten vrijdagmiddag na de training van Ajax.

"Dan lijkt het mij ook logisch dat we hem nu een kans gunnen. De intentie is om zondag al met hem te beginnen.'' Ajax nam Cvitanich voor ruim 6 miljoen euro over van Banfield.

Niet zo makkelijk

"Hij scoort niet zo makkelijk als Huntelaar'', verwacht Van Basten. "Maar hij is wel heel gevaarlijk en brengt andere aanvallers ook in stelling. Luis Suarez en Miralem Sulejmani hebben ook veel scorend vermogen.''

Ajax liet Huntelaar dinsdag voor 27 miljoen euro vertrekken naar Real Madrid. Van Basten benadrukte dat hij een deel van de transfersom weer aan nieuwe spelers mag besteden.

"Mensen komen namelijk niet naar de Arena om een doos met geld te zien. Er moeten goede spelers op het veld staan. We zullen het geld goed en verstandig uitgeven."

Berg

"Ik hoor nu mensen roepen dat we Marcus Berg voor 15 miljoen euro van FC Groningen mogen overnemen. Dat lijkt me niet verstandig. Het zou best kunnen dat we nog een aanvaller of een ander type speler halen. Maar ook deze selectie heeft voldoende kwaliteit om kampioen te worden.''

Ajax trainde donderdag en vrijdag op het kunstgras van amateurvereniging De Spartaan. "Daar ligt hetzelfde kunstgras als in Volendam'', verklaarde Van Basten.

"We benaderen ieder duel serieus. Het is namelijk de bedoeling dat we uit de laatste vier competitiewedstrijden voor de winterstop twaalf punten halen'', aldus de trainer die ook weer over Ismaïl Aissati en Jeffrey Sarpong kan beschikken.