AMSTERDAM - Danijel Pranjic is minimaal drie weken uitgeschakeld. Dit schat de fysiotherapeut van sc Heerenveen vrijdag. De Kroatische middenvelder ging donderdag in het UEFA Cup-duel met Sporting Braga (1-2) door zijn enkel.

"De ervaring leert dat hij snel herstelt, maar ik denk dat hij voor de feestdagen zeker niet meer in actie komt", aldus Erik ten Voorde.

Over de blessures van Mika Väyrynen en Gerald Sibon, die ook voortijdig het veld verlieten, is nog weinig bekend. De Finse middenvelder kampte met een kniekwetsuur en Sibon had last van twee pijnlijke enkels.

FC Groningen

Doelman Luciano Da Silva mist zaterdagavond de wedstrijd van FC Groningen tegen PSV. De Braziliaan kampt met een rugblessure en wordt in Eindhoven vervangen door Brian van Loo.

Dit meldt RTV Noord vrijdag. Ook Berry Powel is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van de nummer vijf van de Eredivisie. Het ontbreekt de aanvaller aan motivatie.

Enkelblessure

Ibrahim Afellay mist waarschijnlijk zaterdag ook de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Groningen. De middenvelder heeft nog steeds last van een enkelblessure.

Voor Jan Kromkamp komt het duel tegen de nummer vijf van de eredivisie zeker te vroeg. Trainer Huub Stevens kan mogelijk wel over Nordin Amrabat beschikken.

De aanvaller voetbalde donderdag een helft voor Jong PSV tegen Jong Feyenoord (4-0). Hij maakte twee doelpunten. "We moeten nu bekijken of hij klaar is voor een rentree in de hoofdmacht", zei Stevens.

De trainer van PSV werkte afgelopen week aan teambuilding. Hij liet zijn spelers karten en koken op een sponsoravond. Veel kinderen van de voetballers vierden samen sinterklaas. "Het is een goede zaak om veel dingen samen te doen", aldus de trainer.

Feyenoord

Karim El Ahmadi is op tijd fit voor de thuiswedstrijd van Feyenoord zondag tegen De Graafschap. De middenvelder ontbrak vorige week tegen Vitesse (1-1) door een blessure aan de achillespees.

Tim de Cler ontbreekt wel tegen De Graafschap. De linksback heeft nog te veel last van zijn gekwetste hiel. Trainer Gertjan Verbeek verklapte vrijdag na de training dat Giovanni van Bronckhorst tegen De Graafschap links in de defensie begint.

Het herstel van Jonathan de Guzman verloopt niet voorspoedig. De middenvelder voetbalde donderdag met Jong Feyenoord tegen Jong PSV (0-4).

De Guzman liet zich vervangen omdat hij weer last van zijn knie kreeg. Hij wordt de komende dagen opnieuw onderzocht.