MUNCHEN - Aan de perikelen rond de overgang van Roy Makaay van Deportivo La Coruña naar Bayern München is nog altijd geen einde gekomen. De Nederlandse international trainde donderdagochtend weliswaar voor het eerst met de Duitse kampioen mee, maar de Spaanse club blijft dwarsliggen en heeft hem nog steeds niet vrijgegeven.

Deportivo schreef de 28-jarige spits donderdag zelfs doodleuk in voor de derde voorronde van de Champions League.

Een formaliteit, maar het deed de toch al gespannen verhouding met de Duitse club zeker geen goed. Deportivo reageerde bovendien woedend op de training die Makaay voor ruim 4000 fans en vele camerateams en journalisten in München afwerkte.

Geen toestemming

"Hij heeft zonder onze toestemming meegetraind", stelde de clubleiding op de website. "Wij hebben Bayern juist schriftelijk opgedragen hem nog niet te laten meetrainen om blessures te voorkomen. Dit is heel dubieus."

Makaay nam op risico van Bayern deel aan de training. Volgens de Duitse manager Hoeness waren de onderhandelingen afgerond. "Het probleem is alleen dat Deportivo met aanvullende eisen is gekomen", zei hij. Het zou gaan om een bedrag van 850.000 euro als schadeloosstelling voor opleidingskosten. Ook wil Deportivo de bijkomende kosten niet betalen.

Conceptcontract

Hoeness had de aanvaller 's ochtends persoonlijk opgehaald bij zijn hotel en aan de selectie voorgesteld. Deportivo zou woensdagavond het eerste deel van het conceptcontract naar München hebben gestuurd.

"Maar we wachten nog op een getekende kopie van het contract. Makaay is nog van ons", verklaarde Deportivo-voorzitter Augusto Lendioro vanuit Spanje. "Wat hebben wij eraan als Bayern iets meer betaalt, maar wij bijvoorbeeld het spelersaandeel, de managerskosten en andere zaken moeten afdragen. Daar voelen we niets voor."

Details

Bayern-trainer Ottmar Hitzfeld maakte zich donderdag geen zorgen meer over al het gedoe rond de Nederlandse spits. "De laatste details moeten kennelijk nog worden geregeld. Feitelijk is hij misschien nog niet van ons, maar ik ga ervan uit dat Makaay dinsdag in een oefenduel in Nürnberg kan meedoen."

Makaay zou in elk geval voor Bayern zijn debuut in de competitie moeten maken op 16 augustus in de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum. De speler in kwestie liet zich donderdag niet in met de Duitse media. Hitzfeld sprak namens hem enkele woorden. "Ik ben blij met Bayern München en blij dat de transfer eindelijk afgerond is", had de Nederlander hem, ietwat voorbarig, meegegeven.

Makaay zei tegen een NOS-verslaggever nog wel dat hij zich geen zorgen maakt over de hoge verwachtingen die de Beierse fans van hem koesteren. "Natuurlijk, ik ben de duurste aankoop van Bayern ooit, maar dat was ik bij mijn andere clubs ook. Ik ben gewend aan de druk."