AMSTERDAM - Manchester United en Tottenham Hotspur hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finale van de League Cup. United was in een spectaculair duel op Old Trafford met 5-3 te sterk voor Blackburn Rovers.

Grote man bij de Mancunians was Carlos Tevez. De Argentijn was verantwoordelijk voor maar liefst vier treffers. Oud-Ajacied Bennie McCarthy maakte voor Blackburn twee doelpunten, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Tottenham had het op bezoek bij Watford, uitkomend in de Engelse Eerste Divisie, een stuk moeilijker, maar won met 2-1. De Londense ploeg kwam al na dertien minuten op achterstand, maar vlak voor rust was het Roman Pavlyuchenko die uit een penalty gelijkmaakte. Darren Bent besliste een kwartier voor tijd het duel door de doelman in de korte hoek te verschalken.

Arsenal

Dinsdag plaatsten Burnley, 2-0 winst op Arsenal, en Derby County, 1-0 zege op Stoke City, zich al voor de halve finale. Zaterdag is de loting voor de halve eindstrijd, die bestaat uit twee duels. De eerste wedstrijden vinden plaats op 6 januari, de returnduels een week later.