UDINE - Udinese heeft als eerste ploeg in groep D van de UEFA Cup de volgende ronde bereikt. De Italianen wonnen in eigen huis met 2-1 van Dinamo Zagreb en zijn met negen punten uit drie duels zeker van overwintering.

Udinese speelt in de laatste groepswedstrijd tegen NEC, dat door de zege op Spartak Moskou (2-1) nog volop kans heeft op het bereiken van de volgende ronde.

Udinese

Voor Udinese scoorden Fabio Quagliarella en Christian Obodo. In de laatste minuut deed Igor Biscan namens de Kroaten nog wat terug. Het duel werd even onderbroken omdat supporters met vuurwerk gooiden.

Udinese leidt in groep B met negen punten, Tottenham Hotspur staat tweede met zes punten. NEC, Spartak Moskou en het al uitgespeelde Dinamo Zagreb hebben drie punten.

Op basis van het doelsaldo neemt NEC de derde plek in, een positie die recht geeft op een plek bij de laatste 32 clubs in Europa. Spartak Moskou speelt de laatste groepswedstrijd bij Tottenham Hotspur.

Standard Luik

Standard Luik heeft zich eveneens geplaatst voor de volgende ronde in de UEFA Cup. De kampioen van België won in Luik met 3-0 van Sampdoria en staat na drie groepsduels op de volle score van negen punten. Voor Standard is het de eerste keer in 27 jaar dat het overwintert in Europa.

Igor de Camargo, Oguchi Onyewu en Milan Jovanovic, eerder dit seizoen begeerd door PSV, maakten de doelpunten voor Standard. In dezelfde groep C won Sevilla met 3-0 van Partizan Belgrado.

De Spanjaarden staan na drie duels op zes punten. VfB Stuttgart en Sampdoria volgen met vier punten. Op de 18 december, de laatste speelronde, gaat Sevilla op bezoek bij Sampdoria. De ploeg uit Stuttgart ontvangt het al geplaatste Standard.