AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar is woensdag in het vliegtuig gestapt naar Madrid. De 25-jarige aanvaller, die dinsdag door Real Madrid voor 27 miljoen euro van Ajax werd overgenomen, ondergaat een medische keuring en wordt later op de dag gepresenteerd,

De transfersom voor Huntelaar bestaat uit 20 miljoen euro en een variabel bedrag van 7 miljoen euro. "Dit laatste bedrag krijgen we als Real Madrid de komende jaren redelijk presteert. Ze hoeven echt niet ieder jaar kampioen te worden en de Champions League te winnen. Ze moeten wel soms Europees overwinteren. Daarom verwacht ik dat we ook die 7 miljoen euro uiteindelijk ontvangen", verklaart Henri van der Aat

Ajax verdient nog meer aan de transfer van Huntelaar als Real Madrid de spits in de toekomst voor meer dan 20 miljoen euro aan een andere club verkoopt. "In dat geval hebben we ook nog een percentage bedongen", aldus Van der Aat.

Belangstelling

Huntelaar gaf aan dat Real pas na het met 1-0 gewonnen Uefa Cup-duel met HSV concrete belangstelling toonde.

De goalgetter heeft contact gehad met enkele Real-spelers en met technisch directeur Predrag Mijatovic, met wie later op de dag een onderhoud gepland staat over de details van de transfer. De Ajacied heeft nog geen gesprek gehad met trainer Bernd Schuster.

Enkelblessure

De topscorer van de Eredivisie van afgelopen seizoen kampt met een enkelblessure, maar zou dit jaar nog in actie kunnen komen voor Ajax. Hij wil echter liever geen risico lopen en gaat ervan uit dat beide clubs hier afspraken over hebben gemaakt.

In dat geval was het met 5-2 gewonnen thuisduel met Sparta, waarin The Hunter de openingstreffer voor zijn rekening nam, zijn laatste optreden voor de Amsterdammers.