AMSTERDAM - Baanwielrenner Robert Slippens beëindigt met onmiddellijke ingang zijn loopbaan. Dat heeft hij woensdag in Amsterdam bekendgemaakt. Slippens vormde jarenlang een koppel met Danny Stam. Het duo won samen elf zesdaagsen.

Naast de successen in de zesdaagsen won Slippens (33) met Stam twee medailles bij wereldkampioenschappen op het onderdeel koppelkoers: in 2004 brons in Melbourne, een jaar later zilver in Los Angeles. Individueel pakte hij zilver in 2004 op het onderdeel scratch.

In augustus 2006 liep hij zware verwondingen op bij een val in een wegwedstrijd in België. Slippens' herstel duurde lang; bovendien bleek hij mentaal niet meer de oude. Pas onlangs won hij met Stam weer een zesdaagse, in oktober in Amsterdam.

Comeback

Het voelde als een geslaagde comeback, maar Slippens kreeg erna schouderklachten, die niet verhinderden dat het duo afgelopen week nog wel de Zesdaagse van het Noorden won.

"Ik neem deze beslissing juist nu omdat ik het hele winterseizoen op het hoogste niveau wil presteren. En dat is door de vele fysieke tegenslagen niet haalbaar meer", zo lichtte Slippens zijn besluit woensdag toe.