MADRID - Atletico Madrid heeft in de aanloop naar de wedstrijd in de Champions League tegen Olympique Marseille een reeks doodsbedreigingen ontvangen. De Spaanse voetbalclub meldt dit dinsdag.

Ruim honderd mails en faxen zijn de afgelopen dagen binnengekomen. Spelers, trainers en ook supporters worden gewaarschuwd niet naar Marseille te reizen voor de wedstrijd van 9 december. De bedreigingen zijn geschreven in het Frans, Spaans en Engels.

Aanleiding voor de bedreigingen zijn de ongeregeldheden rond het duel tussen beide clubs op 1 oktober. Marseille-fan Santos Mirasierra zit hiervoor nog steeds in hechtenis in Spanje. In sommige berichten wordt gedreigd acht supporters van Atletico Madrid te doden, één voor elk jaar van de gevangenisstraf die dreigt voor Mirasierra.

PSV

Door de problemen tijdens de wedstrijd heeft Atletico een straf van de Europese voetbalbond UEFA gekregen. De wedstrijd in Madrid tegen PSV moest vorige week zonder publiek worden afgewerkt.

Atletico heeft de fans gewaarschuwd dat ze beter niet naar Marseille kunnen afreizen. In dezelfde groep als PSV zijn de Spanjaarden al zeker van een plaats in knock-outfase van de Champions League. Marseille strijdt met PSV om deelname aan de UEFA Cup.