AMSTERDAM - Ajax onderhandelt met Real Madrid over de overgang van Klaas-Jan Huntelaar. De kampioen van Spanje wil de 25-jarige aanvaller in de winterstop voor 20 miljoen euro overnemen. De Amsterdamse club heeft het bod in beraad.

Ajax gaf dinsdagochtend even na opening van de beurs voor het eerst toe dat het met Real Madrid in gesprek is over een transfer van de spits van het Nederlands elftal. Van een akkoord is volgens de nummer twee van de eredivisie vooralsnog geen sprake.

Arnold Oosterveer, zaakwaarnemer van Huntelaar, verblijft al in Madrid.

Enkelblessure

De selectie van Ajax heeft dinsdag en woensdag een vrije dag. Huntelaar herstelt van een enkelblessure en volgt een individueel trainingsprogramma. De kans is echter klein dat de spits zich buiten de Arena laat zien.

Real Madrid maakt haast met de overgang van Huntelaar. De kampioen van Spanje wil volgens de Spaanse media binnen 48 uur duidelijkheid. Ajax is inmiddels bekend met de werkwijze van de werkgever van Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Wesley Sneijer, Rafael van der Vaart en Royston Drenthe.

Sneijder

Real Madrid zette de Amsterdamse club anderhalf jaar geleden op identieke wijze onder druk. Ajax weigerde toen een eerste bod op Sneijder, maar liet de middenvelder uiteindelijk voor 27 miljoen euro naar de hoofdstad van Spanje vertrekken.

Ajax weigerde in augustus nog een bod van 40 miljoen euro van Manchester City op de spits. Er was de Amsterdamse club veel aan gelegen na vier seizoenen eindelijk weer eens kampioen van Nederland te worden. Bovendien had Huntelaar geen goed gevoel bij de Engelse club.

Transfervrij

De spits staat nog tot de zomer van 2010 bij Ajax onder contract. Huntelaar is daarna transfervrij omdat hij weigert zijn verbintenis te verlengen. De Amsterdamse club kan het zich eigenlijk niet permitteren om zonder vergoedingssom afscheid te nemen van de populaire aanvoerder.

Aan de andere kant heeft Ajax met Huntelaar een betere kans op een ticket voor de lucratieve Champions League, waarin de verdiensten ook tot over de 20 miljoen euro kunnen oplopen.

ZIE OOK:

‘Vertrek Huntelaar is aderlating’
'Ajax polst Vitesse voor overname Van Wolfswinkel'
Ajax ontkent verkoop Huntelaar
'Opvolger Huntelaar in Odense, niet Groningen'