AMSTERDAM - De Nederlandse voetballerij heeft het momenteel maar over één ding: de mogelijke overgang van Klaas-Jan Huntelaar naar Real Madrid. De Ajax-spits zelf wist op slinkse wijze aan de media-aandacht te ontkomen.

Huntelaar zat maandagavond bij een show van Freek de Jonge. De cabaretier gaf een voorstelling in Amstelveen.

Nadat Spaanse media berichten over de transfer van de spits toog een cameraploeg van de NOS naar Amstelveen voor een reactie.

Na het applaus voor De Jonge bleek de Ajacied onvindbaar. Huntelaar was vertrokken door de nooduitgang, meldt het AD.

Coronel

In dezelfde krant komt een aantal cultuurbewakers van de Amsterdamse club aan het woord. Voorzitter Coronel doet de geruchten af als pure onzin. "Er is op dit moment geen deal en we zitten deze avond ook niet in de afrondende fase van een deal."

Hij ziet deze strategie als een drukmiddel van de Spaanse topclub. Hij vergelijkt de situatie met die van Wesley Sneijder. Toen lekte de club de interesse bewust uit om Ajax met de rug tegen de muur te zetten.

Toch nuanceerde hij zijn uitspraak later op de avond. "Omdat het nu onzin is, zeg ik niet dat het op termijn niet tot een transfer kan komen. Maar laat één ding duidelijk zijn: Ajax bepaalt en niet Real Madrid of de media."

Van Basten

Trainer Marco van Basten zei dat er maandag niet onderhandeld is over zijn aanvoerder. " Als het aan mij ligt, maakt Klaas-Jan nog steeds het seizoen af bij Ajax. Precies zoals we dat ook afgelopen zomer zeiden toen er al volop werd gespeculeerd over zijn vertrek."

Dat standpunt heeft de coach nog steeds. "Alleen besef ik natuurlijk ook dat alles uiteindelijk zijn prijs heeft. En dat Huntelaar komende zomer een contract heeft dat nog slechts één jaar doorloopt. Maar we zitten nu pas in de winter en dus is het zo dat Ajax bepaalt."

Swart

Clublegende Sjaak Swart las de berichten ook op Teletekst, en moest lachen om het bod van 20 miljoen euro. "Nou Uri, daar moet toch minstens 10 miljoen bij", zei de oud-speler van de Amsterdammers.

ZIE OOK:

‘Vertrek Huntelaar is aderlating’
'Ajax polst Vitesse voor overname Van Wolfswinkel'
Ajax ontkent verkoop Huntelaar
'Opvolger Huntelaar in Odense, niet Groningen'